Vacature: GIS ontwikkelaar

Bij Ingenieursbureau Witteveen + Bos zijn ze op zoek naar een GIS-ontwikkelaar. De originele vacature staat hier https://www.witteveenbos.com/nl/werken-bij/vacatures/959-gis-ontwikkelaar/

Lijkt het je leuk je Geo-ict kennis breed toe te passen voor projecten die zowel technisch uitdagend als maatschappelijk relevant zijn?

Wij zoeken per direct een GIS ontwikkelaar die het leuk vindt om zijn GIS en ICT kennis toe te passen binnen de ingenieurswereld. Je komt terecht in een groeiend team dat een mix is van jonge ontwikkelaars en ervaren architecten en adviseurs. Als GIS ontwikkelaar hou je je bezig met de ontwikkeling van GIS applicaties op voornamelijk het ESRI platform. Denk aan digital construction, virtual en augmented reality, sensoren en digitale transformaties. Je treedt op als vraagbaak, adviseur en kennishouder richting je collega’s binnen Witteveen+Bos. Je denkt actief mee met klanten over de mogelijkheden van geo-informatie en helpt het kennisniveau van het team verder te ontwikkelen. De variatie in projecten is groot, niet alleen in omvang, maar ook in toepassingsgebied en gebruikers.

Binnen ons ingenieursbureau wordt een enorme verscheidenheid aan projecten uitgevoerd in uiteenlopende disciplines: zo ontwerpen we dijken, bruggen, wegen, tunnels, waterzuiveringen, elektrische installaties, en doen we onderzoek naar lucht-, water-, geluid- en bodemkwaliteit. Onze werknemers hebben een achtergrond in milieu, chemie, civiel, werktuigbouw, elektrotechniek, procesautomatisering, GIS, ICT, etc. Al onze projecten hebben gemeen dat ze technisch en multidisciplinair van aard zijn en vaak een grote maatschappelijke impact hebben.

De functie GIS ontwikkelaar maakt deel uit van het team Digital Acceleration binnen de nieuwe sector Digital Acceleration & Support (DAS). Deze sector is bedrijfsbreed verantwoordelijke voor de digitale component in onze projecten. Wij werken dan ook samen met alle andere disciplines binnen het bedrijf, wat ons werk tastbaar, afwisselend en leuk maakt.

Wat wij vragen

 • afgeronde wo- of hbo-opleiding op het gebied van geo-informatie, geomatics of geo-media;
 • kennis van één of meer van de volgende systemen: Arcgis Enterprise, databases(PostgreSQL, SQLserver), ArcGIS Online, ArcGIS Pro, QGIS
 • ervaring met programmeren in python en javascript is wenselijk
 • analytisch ingesteld, tegelijkertijd praktisch en oplossingsgericht
 • creatief, marktgerichtheid en ondernemend
 • gericht op samenwerking
 • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands

Wat wij bieden

 • een fulltime (in overleg parttime) positie binnen een leuk, groeiend team en een organisatie die nadrukkelijk in beweging is op digitaal vlak;
 • de kans om mee te werken aan projecten in het hele ingenieurswerkveld;
 • ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid;
 • ruimte om te groeien in de richting die jij wilt, bijv. senior developer, dataspecialist, adviseur of projectleider;
 • een marktconform salaris met goede secundaire voorwaarden;
 • een professionele organisatie gericht op het leveren van kwaliteit.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online op de website van Witteveen+Bos. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer M. (Mattijs) Stam MSc, telefoon 06 86 84 64 80.