Vacature: Teamleider GIS

Bij Stedin in Utrecht zijn ze op zoek naar Teamleider GIS https://www.stedin.net/werken-bij/vacatures/teamleider-gis-1082563

WERK WAAR JE TROTS OP KAN ZIJN
DIT GA JE DOEN

De afdeling Asset Data bestaat uit een aantal teams met verschillende aandachtsgebieden. Het cluster Productieteam is verantwoordelijk voor het volledig, tijdig en juist verwerken van wijzigingen aan het elektriciteits- en gasnet. Het cluster bestaat uit drie regioteams. In deze teams verwerken de GIS-operators de aangeleverde wijzigingen in het Bedrijfsmiddelenregister (BMR). 
Ook Locatiebeheer hoort tot de taken van het cluster. Deze verwerkt de wijzigingen van de meters in het C-AR.

Tot slot maakt het team Bedrijfsvoering Beheer Netschema’s ook onderdeel uit van het cluster. Zij zijn verantwoordelijk voor het beheer van de Middenspanning-schakelschema’s. En zijn zij ervoor dat middenspanningsdata uit GIS correct in DMS staat. 

De afdeling Asset Data is bezig met optimalisatie van de genoemde dataverwerking. Enerzijds komt dit door verregaande digitalisering. Anderzijds door het outsourcen van werkzaamheden. 

Gevolg van deze beweging is dat werkzaamheden op korte termijn gaan wijzigen. Er vind een operationele wijziging plaats, onder andere door digitalisering. Maar ook de cultuur zal veranderen om de rol van de productiemedewerkers succesvol te maken. Een verschuiving van verwerken naar controleren. De doorvoering van deze optimalisatie zal ertoe leiden dat het in omvang toenemende werk met minder mensen uitgevoerd zal worden. 

Als Teamleider Asset Data neem jij het team (circa 22 fte) mee in de verandering en bied je groei mogelijkheden. Dit succes behaal je door aandacht voor ontwikkeling op de menskant. Je bent verantwoordelijk voor de productie output van de afdeling tijdens de veranderende omstandigheden. Hierbij neem je deel in de operationele keten van Aanleg & Vervanging (A&V). en ben je werkzaam voor de organisatie onderdelen Projecten, Proces en Storing & Onderhoud (S&O).

Binnen de functie van Teamleider ben je bekend met Integraal Management en bijbehorende HR taken. Je bent verantwoordelijk voor alle HR aangelegenheid die te maken hebben met leiderschap en leiding geven. Je beheert je eigen personeelsdossiers en –mutaties. En je trekt actief de juiste HR specialist aan voor advies en ondersteuning.   

JOUW STERKE PUNTEN
WORDEN WE BLIJ VAN

Met jouw leiderschapsstijl geef je duidelijk richting aan wat er gaat gebeuren. Maar je behoudt voldoende ruimte om medewerkers zich te laten ontwikkelen. Met jouw gevoel voor deze op elkaar ingrijpende belangen zorg je ervoor dat productie blijft, medewerkers eigenaarschap nemen en verandering tot stand komt.
Om succesvol in deze functie te kunnen zijn neem je het volgende mee:

  • HBO+ Niveau verkregen door opleiding en / of ervaring;
  • Minimaal 5 jaar ervaring als coachend leidinggevende;
  • Ervaring in verandermanagement m.n. op de ‘menskant’;
  • Aantoonbaar inzicht in de gevolgen van het digitaliseren van processen voor operationele medewerkers;
  • Goede communicatieve eigenschappen waarbij je eenvoudig schakelt met diverse stakeholders op verschillende niveaus;
  • Affiniteit met onze cultuurwaarden Bevlogen, Verbinden & Vooruit;
  • Constructieve, resultaatgerichte houding;
  • Affiniteit met IT/GIS-ontwikkeling is een pré.

Solliciteren kan op de website van Stedin https://www.stedin.net/werken-bij/vacatures/teamleider-gis-1082563