Over GIS-specialist.nl

Regelmatig krijgen wij de vraag wie er nu achter GIS-specialist.nl zit. Daarom hier een stukje achtergrond over het ontstaan van GIS-specialist en de eigenaar ervan.

De eigenaar van www.gis-specialist.nl is Marco Boogaard.

Marco Boogaard is in aanraking gekomen met GIS tijdens zijn studie Fysische Geografie aan de Universiteit van Utrecht. In 2004 is hij daar afgestudeerd met de specialisatie GIS. Een gedeelte van zijn scriptie kun je hier terug vinden.

Tijdens zijn studie wist Marco dat hij ‘later als hij groot was iets met Geo-informatie wilde gaan doen”. Met dit idee heeft hij het forum www.geoinfo.nl opgestart. Dit forum was erg succesvol, maar door de opkomst van LinkedIn en andere sociale media werd er steeds minder gediscussieerd op het forum. In 2011 is het forum daarom gestopt. Ondertussen waren er wel verschillende domeinnamen gereserveerd en is er voor gekozen om www.gis-specialist.nl in te richten als website voor  het verbeteren en promoten van het gebruik van GIS en geo-informatie. In 2013 heeft de website een “make over” gehad. De basis hiervan is geweest het nieuwe logo met daarachter natuurlijk de visie op GIS. Eind 2020 heeft de website een technische update gehad, want op de achtergrond was de techniek verouderd.

Sinds zijn afstuderen is hij altijd werkzaam geweest binnen het vakgebied van GIS en Geo-informatie. Dit vanuit verschillende rollen en functies. En natuurlijk help ik u ook nog in het verbeteren van het gebruik van GIS en Geo-informatie.

Voor het volledig Curriculum Vitae van Marco Boogaard kun je kijken op LinkedIn.

Heeft u vragen en/of opmerkingen dan kunt u natuurlijk contact opnemen.