Vacature: Adviseur GEO / GIS specialist bij Gemeente Zoetermeer

Een leuke uitdagende functie bij de gemeente Zoetermeer als adviseur Geo/Geo specialist. Diverse functie waarbij je met verschillende collega’s en diciplines gaat samenwerken.

Originele vacature stond op https://www.werkenbijzoetermeer.nl/vacatures/adviseur-geo-gis-specialist/Jouw uitdaging

Ben jij de spin in het web als adviseur GEO informatie, ben jij die ‘GEO prikker’ die door integratie van gegevens de samenwerking bevordert en zet je GEO informatie verder op de kaart? In deze functie krijg je de kans om de afdelingen te adviseren over het rijke GEO vakgebied en de mogelijkheden die het biedt, je ontwikkelt GEO informatieproducten, maakt GIS analyses en bent gedreven en bedreven dit met hedendaagse, nieuwe technieken en methoden te doen.

Jouw uitdaging
Je krijgt een uniek, breed werkveld: een gemeente met een enorme diversiteit aan werkzaamheden.
Samen met collega’s, binnen en buiten je afdeling, zorg je dat we een slimme, datagedreven gemeente worden die werkt aan belangrijke opgaven zoals verduurzaming, datagedreven beheer van de openbare ruimte en binnengemeentelijk bouwen. Je adviseert over en ontwikkelt mee aan de GEO dienstverlening binnen het Stadhuis en voor de inwoners en ondernemers van de stad.
Je bent een verbinder, een belangrijke schakel tussen inhoud en techniek. Je weet als geen ander dat gegevens belangrijke assets zijn die helpen integraal en samen te werken. En je kan een vraag ook omzetten naar een effectief GEO informatieproduct, zoals 3D analyse en -visualisatie, interactieve kaart, dashboard enzovoort.
Je staat met één been in de afdeling Stadsbeheer, je thuisbasis. Met je andere been sta je in het Business Intelligence Team. Zo kan je je rol voor je eigen afdeling en als verbinder met de andere afdelingen goed vervullen.

Dit zijn wij
Je thuisbasis is de afdeling Stadsbeheer, het cluster Strategie, Beleid en Programmeren.
Het cluster vormt de verbinding tussen de bestuurlijke ambities en opgaven en de uitvoering van beheer. Hier wordt het beleid voor het beheer van de openbare ruimte en afvalinzameling ontwikkeld en wordt de meerjaren programmering voor de openbare ruimte gecoördineerd in nauwe samenwerking met de medewerkers van de andere clusters. Jouw werkzaamheden als adviseur GEO / GIS specialist spelen hierbij een belangrijke rol.

Ook maak je deel uit van het Business Intelligence Team. Het BI-team is de ingang voor het ontwikkelen van management en GEO-informatie en voor de invulling van datamanagement. Hier zit alle knowhow omtrent het gebruik van eigen, big en open data. Dit doen we met bestaande tools maar onderzoeken ook graag nieuwe technieken.
En verder heeft het team een belangrijke rol bij het implementeren van datagedreven werken.

Functie-eisen

Met je enthousiasme en resultaatgerichtheid zet je collega’s aan tot actie. Met je analytische vaardigheden weet je complexe vraagstukken behapbaar en begrijpelijk te maken. Je bent gewend om projectmatig te werken en vindt het gewoon om meerdere opdrachtgevers te hebben. Nieuwe methoden en technieken maak je je snel eigen en gebruikt deze in je projecten of creëert de ruimte voor een experiment. Je opgedane kennis deel je graag en proactief met collega’s. Je gebruikt je netwerk en je voelsprieten om ontwikkelingen in de gemeente met elkaar te verbinden.

Dit neem je mee

  • Minimaal een afgeronde, GEO-gerelateerde HBO opleiding
  • Werkervaring met (trekken van) projecten in het GEO-werkveld
  • Kennis van ArcGis Desktop en Pro, Online.
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal