Ondergrondse GPS

GPS is een goede manier voor plaatsbepaling op aarde. De afgelopen jaren is het gebruik van GPS enorm toegenomen, want in elke smartphone en tablet is GPS ingebouwd.
Nadeel van GPS is dat het onder de grond niet werkt. Daarom is onderstaand bericht goed nieuws:


——

Een Belgische student heeft een methode ontwikkeld waarbij de positie van metro-reizigers ondergronds nauwkeurig kan worden bepaald.

Bij de methode worden niet zoals bij gps satellieten gebruikt, maar de sensoren die in smartphones zitten. Dat meldt HLN.

Het Subway Positioning System van student Thomas Stockx van Belgische universiteit UHasselt gebruikt de snelheidsmeter die in smartphones zit. Die wordt gekoppeld aan het rooster en de plattegrond van een metrostelsel.

Op basis van de informatie van die snelheidsmeter zou vervolgens nauwkeurig berekend kunnen worden waar de smartphonegebruiker zich precies bevindt, en hoe lang de reis tot het volgende station nog duurt.

De technologie is al succesvol getest in België, Duitsland, Groot-Brittannië en de VS. Stockx zou zijn vondst in november in de VS presenteren, voor een mogelijke commerciële lancering van de technologie.

bron: http://www.nu.nl/gadgets/3866661/belgische-student-ontwikkelt-ondergrondse-gps.html