Vacature: Projectleider/adviseur GEO informatie bij CBS

Bij het CBS zoeken ze een Projectleider/adviseur GEO informatie

Hieronder de orginele tekst van pagina https://www.cbs.nl/nl-nl/over-ons/werken-bij/_vacatures/projectleider-adviseur-geo-informatie


Wil jij voor het CBS de schakel zijn voor GEO-informatie naar PDOK en INSPIRE en daarnaast met collega-projectleiders de productie en ontwikkeling van GEO-informatie aansturen? Ben jij er klaar voor?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.

Locatie: Den Haag
Opleidingsniveau: WO
Dienstverband: Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband.
Uur per week: 36
Salaris: Minimaal EUR 3842,- en maximaal EUR 5710,- bruto per maand op basis van 36 uur.
Deadline: 16 Feb 2021

Waar kom je te werken
Het team Regio en Ruimte bestaat uit 20 personen, van wie meer dan de helft met GIS-gerelateerd werk bezig is. Binnen het CBS is dit team verantwoordelijk voor de coördinatie van het gebruik van regionale indelingen (zoals buurten, COROP gebieden, arbeidsmarktregio’s) en het berekenen en publiceren van ruimtelijke statistieken in Statline en diverse visualisaties (zoals op CBS in uw Buurt en ArcGIS Online).
Op basis van onze gegevens worden regionale en geografische data gepubliceerd. We publiceren regionale kerncijfers, wijk- en buurtcijfers en postcode- en vierkantenstatistieken over een veelheid aan onderwerpen, onder andere als services bij PDOK (zoek op CBS).

Vanwege COVID-19 werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.

Wat ga je doen

 • Je onderhoudt contacten met voor het CBS belangrijke spelers op GEO-gebied in Nederland (PDOK, Kadaster, ESRI Nederland) en adviseert het CBS over GEO-beleid.
 • Je participeert internationaal in relevante gremia die zich richten op de verdere ontwikkeling en coördinatie van GEO-informatie, denk hierbij bijvoorbeeld aan INSPIRE.
 • Je begeleidt samen met je collega-projectleiders de voortzetting en uitbouw van de productie van onze reguliere Geo-informatie, zoals bijv. de wijk-buurtkaart.
  Je bent in staat om ook zelf op onderdelen bij te dragen aan reguliere productie, zoals bijvoorbeeld indicatoren voor de Monitor Nationale omgevingsvisie.

Wie zoeken wij
Jij bent die enthousiaste professional en teamspeler die door samenwerking en netwerken meer weet te bereiken dan we alleen zouden kunnen. Je hebt kwaliteit en reproduceerbaarheid hoog in het vaandel staan en onderzoekt graag nieuwe mogelijkheden en pakt die vervolgens op. Je bent in staat om boven de inhoud te staan.
Je hebt daarnaast:

 • een afgeronde wo-opleiding met de nodige jaren werkervaring;
 • minimaal vijf jaar ervaring met GIS en bent bij voorkeur bekend met een ESRI omgeving;
 • een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • kennis van Python;
 • een goed netwerk in de GEO-wereld en bij voorkeur kennis van INSPIRE.
  ­

Wat bieden wij:

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 3842,- en max EUR 5710,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
  Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.*
  Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.*
  De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
  Een studiefaciliteitenregeling.
  Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
  Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
  Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten
Voor inhoudelijke informatie over de functie kan contact worden opgenomen met Wim Leunis, Hoofd van team Regio en Ruimte, via telefoonnummer: 06-40547668 of e-mail: w.leunis@cbs.nl.

Voor vragen over de procedure kan contact worden opgenomen met Hilda Folkerts, Recruiter, via telefoonnummer: 06-1499166 of e-mail: h.folkerts@cbs.nl.

Parttime invulling van deze functie is ook bespreekbaar.

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom. Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.)

Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.
Reacties
Je reactie op de vacature Projectleider/adviseur GEO informatie ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *