Vacature: Projectleider beeldmateriaal (overheidsdetachering)

Bij het waterschapshuis zijn ze op zoek naar een Projectleider Beeldmateriaal en AHN. https://www.werkenbijhetwaterschapshuis.nl/vacatures/projectleider-beeldmateriaal-ahn/

Het gaat hierbij om een detachering vanuit je huidige overheidsinstantie. Hieronder vindt u de vacature tekst zoals deze op de website van het waterschapshuis (stond).


Projectleider beeldmateriaal & AHN

plaatsingsdatum: 11 mei 2020 tot 2 juni 2020

locatie: Amersfoort

De kracht van samen
Het Waterschapshuis is de overkoepelende ICT-dienstverlener voor de 21 verschillende waterschappen door heel Nederland. Vanuit een regie- en uitvoeringsrol helpen we hen stappen te maken in de digitale transformatie. Of het nu gaat om big data, robotisering, de inzet van drones of AI; wij faciliteren waar nodig en delen de opgedane kennis, zodat elk waterschap daarvan kan profiteren. Het Waterschapshuis werkt programmagestuurd: medewerkers in de diverse programma’s blijven in dienst van hun eigen waterschap en werken een aantal uur per week in hun programma. Daarnaast hebben we nog een aantal vaste medewerkers in dienst bij Het Waterschapshuis, voornamelijk in specialistische, coördinerende of ondersteunende rollen.
 

Locatie: Amersfoort
Aantal uur: 36 uur
Salaris: schaal 11
Contract: Het betreft een tijdelijke detachering vanuit jouw huidige overheidsinstantie.
 
Ben jij een ervaren projectleider met kennis van geografie, geodesie en/of GIS? Vind je het een uitdaging om de komende vier jaar Nederland beter in kaart te brengen, zowel via luchtfoto’s als via digitale hoogtekaarten? En wil je jouw kennis en netwerk vergroten door samen te werken met ministeries, provincies, Rijkswaterstaat en het Kadaster? Dan is de functie van Projectleider beeldmateriaal & AHN bij het Waterschapshuis een kans die je niet mag laten lopen.

Duik jij in deze uitdaging?
In je rol als Projectleider ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in twee bijzondere projecten:

  • Programma Beeldmateriaal (20-24 uur per week)

Veel overheden maken gebruik van luchtfoto’s voor verschillende doeleinden. Denk aan het identificeren van graafwerkzaamheden in de buurt van leidingen (Gasunie), inzage in percelen en kadastrale gegevens (het Kadaster) of zicht op watergangen en dijken (diverse waterschappen). Het creëren van hoge kwaliteit luchtfoto’s is een samenwerkingsproject van diverse partijen, waarbij Het Waterschapshuis de kar trekt.

  • Programma Actuele Hoogtebestand Nederland (12-16 uur per week)

Het Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN) is de digitale hoogtekaart voor heel Nederland. Met lasertechnologie wordt vanuit helikopters en vliegtuigen 3D-hoogteinformatie verzameld, zodat voor elke vierkante meter in Nederland tot op 5 centimeter nauwkeurig de hoogte op maaiveldniveau bekend is. De waterschappen, de provincies en Rijkswaterstaat maken het AHN voor water- en waterkeringbeheer en ruimtelijke plannen. Elke drie jaar wordt het AHN vernieuwd, als projectleider ben jij hiervoor in the lead.

Voor beide rollen geldt dat je een zeer verantwoordelijke functie hebt waarin je veel afstemt met ministeries, provincies en gemeenten, maar ook met organisaties als Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer en het Kadaster. Je standplaats is Amersfoort, maar je bent ook regelmatig onderweg naar plaatsen als Delft, Den Haag, Apeldoorn of Zwolle. In je functie krijg je de vrijheid om beide rollen zo goed mogelijk in te vullen, zodat de resultaten die je behaald – en je eigen leercurve – optimaal zijn.

Hier stroom je in
Binnen de programma’s Beeldmateriaal en Actueel Hoogtebestand Nederland werk je onder leiding van een programmamanager samen met een technisch specialist (geodeet). Hij zorgt voor de benodigde geografische kennis, jij zorgt voor de dagelijkse gang van zaken. In een klein maar hecht team werken jullie aan twee unieke opdrachten, met veel contact met externe stakeholders en met impact op heel Nederland.

Je bestaat al voor meer dan 50% uit water! Daarnaast zoeken we in jou:

  • Minimaal een hbo+ werk- en -denkniveau.
  • Drie tot vijf jaar werkervaring als projectleider, bijvoorbeeld bij een ingenieursbureau of Rijkswaterstaat.
  • Bij voorkeur kennis van geografische informatie, satellietbeelden, lasersystemen en/of luchtfoto’s.
  • Zelfstandigheid, flexibiliteit, communicatief vermogen en organisatiesensitiviteit.

Ons spetterende aanbod
De functie betreft een tijdelijke detachering vanuit je huidige overheidsorganisatie voor minimaal twee jaar. Het Waterschapshuis kent aantrekkelijke secundaire voorwaarden, zoals de mogelijkheid om thuis te werken en de regeling ‘reistijd = werktijd’. Dankzij onze Talentmanager ben je bovendien verzekerd van goede begeleiding. Een detachering bij Het Waterschapshuis biedt je de mogelijkheid om nieuwe inzichten op te doen, je ontwikkeling te stimuleren en je netwerk te vergroten. Zoals wij hier zeggen: je gaat altijd rijker terug dan je gekomen bent.
 

Maak jij werk van water?
Solliciteer dan vóór 2 juni a.s. via www.werkenbijhetwaterschapshuis.nl. Vergeet niet je cv en je motivatie mee te sturen. We laten je z.s.m. weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking.
 
Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Erik Nobbe, Programmamanager Beeldmateriaal en AHN, via 06 38 78 42 52 of e.nobbe@hetwaterschapshuis.nl. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager, via 06 38 05 72 34.

Werven doen we zelf, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt daarom niet op prijs gesteld.